Skip to Content

Big Data Question 6

Sander Duivestein
June 15, 2012

Consider: The improvement of service currently demands close attention to comments on websites, in e-mails, in text messages and on social media. With advanced data-flow software for content analysis, organizations are now capable of automatically analyzing that kind of unstructured data.

How much privacy are you prepared to sacrifice to receive optimum service?

About the author

Trend Watcher – New Media, Trend Analyst VINT | Netherlands
Sander Duivestein (1971) is a highly acclaimed and top-rated trendwatcher, an influential author, an acclaimed keynote speaker, a digital business entrepreneur, and a strategic advisor on disruptive innovations. His main focus is the impact of new technologies on people, businesses and society.

  Comments

  5 thoughts on “Big Data Question 6

  1. Ik ben bereid net voldoende privacy op te offeren om een optimale service te verkrijgen. Dat is waar ook het probleem ligt met big data daar dit nastreeft alle services te kunnen optiamliseren voor alle mensen. Daarbij is dus continue teveel informatie over mij vastgelegd voor diensten die ik niet nodig acht.
   En dat is precies waar de privacy wetgeving over gaat. Technisch betekent dit dus dat het verzamelen van informatie over mij pas kan en mag geschieden NADAT ik zelf heb aangegeven dat ik dat goed vind. De europeese wetgeving voorziet daar nu in. Het probleem is echter dat de grenzen van de EC op het internet niet bestaan en dus alle buiteneuropeese bedrijven zich er niet aan houden. Hierdoor ontstaat vervolgens een oneerlijke concurrentie positie.
   De vraag is nu: gaat regelgeving ook geeffectueerd worden, zodat privacy gewaarborgd is. Dat zal alleen haalbaar worden als er “een netwerk op het netwerk” ontstaat die dienstverlening conform europeese wetgeving garandeerd. Dat lost tevens het ongebreidelde probleem van hackers, phishers etc. op. Op dat netwerk op het netwerk (CDN) kan ook een wetshandhaver een rol spelen… ERGO. Het internet wordt volwassen en regels die in een normale maatschappij het leven van alledag in goede banen leidt, zal ook op dat netwerk gaan gelden. Het huidige internet zal blijven bestaan, maar meer de onderlaag van de maatschappij worden (je kunt nu ook gewoon een CD kopieeren en aan een ander geven).

  2. Ik denk dat ik zelf in de driver seat zit wat dit betreft. De keuzes die ik maak zijn gebaseerd op het feit dat ik weet wat ik doe en zeker niet moet doen. Als dat zal leiden tot wat ik verwacht is dat prachtig en dan zijn er voor mij niet zoveel privacy issues. Het ligt anders als er zonder dat ik dat weet er ongemerkt van mij data wordt verzameld. Ik vind dat we wel als maatschappij daar heel transparant over moeten zijn. Zijn er partijen die dat niet zijn, zal dat bij mij een grens overschrijden. Evengoed ben ik vreselijk tegen regeltjes en krijg pukkeltjes als alles vast ligt. Er mogen ook partijen zijn die op basis van common sense dingen vastleggen van mij en daardoor mij beter kunnen servicen.

  3. I do not consider that I am going to have much choice.
   In fact, it is frightening to realize that we will have to behave. The social normative pressure will be higher.

  4. I hate it that on every click I have to pay with privacy. In the report from the WRR last year (I-overheid) the risk was spelled out very comprehensive. The UN is considering proposals that make the internet more state controlled. I am very concerned about European politics, even though they made some good decisions lately.
   Further I don’t want Google, Facebook or anybody else to do anything with my personal stuff, whether it is related to health, sex, politics, job, family planning or whatever. And I don’t want to pay premium prices because they know I might be willing to.
   Facebook going down the WorldOnline path could have a healthy warning potential…

  5. I think we will get a complete new notion of what privacy is. Will we still have secrets in the future? Why shouldn’t YouTube know what I’m watching? Why shouldn’t Albert Heijn know what I’m buying? In the end we are all records in a databases for these organizations for which they try to find an algorithm. So is privacy/secrecy an issue in man-machine relatonships as it is in man-man relationships?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Slide to submit